Obadja

SERIE: Fra Naturens appotek - Vitaminene

Vitaminer gir hverken kalorier eller energi til kroppen, slik som karbohydrater, fett og proteiner. Likevel er de nødvendige for at kroppen vår skal fungere normalt, og mangler kan føre til sykdommer og endog irreversible skader. Vitamin D | Vitamin C | Vitamin E | Vitamin A

Fytokjemikalier - grønnsaker mot kreft

Mat inneholder vitaminer, mineraler, sporelementer og fiber. Men senere års forskning har vist at det finnes et stort spektrum av andre fysiologiske stoffer - faktisk tusenvis. Fyto (phyto) som betyr ‘plante’ på latin, forteller oss at disse stoffene kun finnes i planteriket.

Protein - Hvor mye trenger vi?

Kroppen inneholder tusenvis av forskjellige proteiner som ivaretar en rekke livsviktige funksjoner. Protein i kostholdet er en nødvendighet, men spørsmålet er: Hvor mye trenger vi?

TO MÅNEDER Å LEVE

Russel satt sammensunket på dr.Mitchells kontor med blodet rennende fra nese og munn. Hans kirurg hadde gitt ham to måneder igjen å leve. Han halvt satt, halvt lå der; gråtende. Kreften hadde blokkert tykktarmen og spredningen hadde gjennomsyert lever og nyrer. Two Months to Live” av Jan Marcussen

BSE update

18.11.00: «I Frankrike griper angsten om seg, etter at det ble oppdaget at tre supermarkeder hadde solgt kjøtt fra storfebesetninger smittet av kugalskap.» «Slakteren Mikael Brousset fortviler: -Franskmennene er dumme som en saueflokk, slår han fast, og påpeker at en rekke dyr spiser animalsk fôr. Det gjelder også norsk laks, som like gjerne kunne spre kugalskap.»

E-NR: -Vet vi hva vi spiser?

Vanligvis når mat råtner, kaster vi den. For å hindre eller utsette denne prosessen, blir store mengder konserverende (bevarende) midler tilsatt, slik at produktet kan holde seg lenger og fraktes over større avstander eller gjemmes til senere bruk. E-numrene har til hensikt å forenkle og forkorte de ofte så kompliserte navnene på tilsetningsstoffene.

MELK - KALVEFØDE

Meieriprodukter står meget sentralt når det gjelder kosten i velstående samfunn. Hovedproduktet er kumelk, som er et ideelt ernæringsprodukt for kalver, ikke for mennesker.

VEIEN TIL BEDRE FYSISK OG PSYKISK HELSE

Se, Jeg har gitt dere hver plante som setter frø og som finnes på jordens overflate, og hvert tre som gir frukt med frø i. De skal være til mat for dere.”

Benets utvikling (del 2)

Benskjørhet finner man i land med diettstandarder som Norge. Vår typiske diett med raffinert mat, kjøtt, melkeprodukter, egg, sukker, alkohol og kaffe, vil ikke gi tilstrekkelig med vitaminer og mineraler. Kjøtt vil, slik som melkeprodukter, ha for mye protein til at kroppen kan bruke det effektivt.

MATEN KAN VÆRE DEN BESTE MEDISIN...

For mennesker med livsstilssykdom-mer og kroniske lidelser – som det finnes mange av i vår tid – vil det oftest være naturlig å ty til ulike medikamenter innen skolemedisinen, i håp om at dette vil redusere problemene og høyne livskvaliteten. Slik tenker ikke Kari Janne Tollefsen fra Skjetten.

 

OBADJA - Strømmen  Adventkirkes  Ungdomslag's blad
www.OBADJA.no

Redaktør: H.M.Trangerud - Webutvikler: A.O.B. 2006